Sonia SKÓRZAK
W 2014 ukończyła Technikum Ekonomiczno-Gastronomiczne w Żywcu. Od 2017 roku studentka Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu, którą wybrała ze względu na specjalności dostępne w Skoczowie, czyli „Psychodietetykę- trener personalny”
i „Bezpieczeństwo żywności i żywienia”.
Od kilku lat interesuje się tematem zdrowego i bezpiecznego żywienia, a studia pomogły jej zdobyć szerszą wiedzę w tym zakresie. Studiowanie na Wydziale Nauk Społecznych w Skoczowie otworzyły Pani Soni drzwi do wymarzonej pracy.
Wolne chwile spędza w górach, bo tam jest jej miejsce na ziemi. Interesuje się polityką, prawem cywilnym, ekologią oraz gotowaniem.
O sobie mówi : „szalona ale równocześnie odpowiedzialna, dążąca do celu, nie bojąca się zaryzykować”.