DZIEKAN
Wydział Nauk Społecznych w Bartoszycach
e-mail: [email protected] lub [email protected]
Absolwentka Wydziału Bioinżynierii Zwierząt Uniwersytety Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, gdzie ukończyła studia inżynierskie na kierunku Bioinżynieria produkcji żywności, specjalność: Kształtowanie jakości i bezpieczeństwo w produkcji żywności. Tematem pracy inżynierskiej był: „Skład chemiczny i właściwości fizykochemiczne mięsa sumów afrykańskich (Clarias gariepinus)”.
Studia magisterskie ukończyła na kierunku Zootechnika, specjalność: Kształtowanie jakości produktów zwierzęcych. Podczas pisania pracy magisterskiej zajmowała się analizą składu i właściwości fizykochemicznych mrożonego mięsa kapłonów.
Na studiach czynnie brała udział w życiu Wydziału. Od 2012 roku była zastępcą przewodniczącego Rady Wydziałowej Samorządu Studenckiego, natomiast 2013 roku została Przewodniczącą. Aktywnie uczestniczyła w pracach Naukowego Koła Oceny Surowców i Produktów Zwierzęcych.
Współautorka publikacji naukowych oraz uczestniczka konferencji naukowych z zakresu jakości surowców i produktów żywnościowych.
Zainteresowania naukowe i zawodowe dotyczą następujących obszarów: jakości surowców i produktów żywnościowych oraz bezpieczeństwa żywności.
Amatorka prac ogrodniczych. Kocha zwierzęta. W domu ma dwa koty Puszka i Tusię oraz psa Bąbla.
Doświadczenie zawodowe zdobywała w pracy z uczniami szkół podstawowych i szkoły ponadpodstawowej.